Arbo en de 1,5 meter Economie van Corona

Waar moet je als werkgever aan denken bij het nemen van maatregelen tegen het Coronavirus?
Hay Janssen
Hay Janssen

Onze doorgewinterde veiligheidskundige met jarenlange ervaring op het gebied van RI&E's, machineveiligheid en veiligheidsbeleid. Zijn sterke punten zijn het verbeteren van veiligheidsgedrag bij organisaties en het vaststellen van structuren, procedures en werkvoorschriften. Daarnaast weet hij als auditor alles van managementsystemen. Hay is gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige (HVK met registernumer 36554)

Arbo en de 1,5 meter economie van Corona

De tweede golf van de Corona crisis is zich langzaam maar zeker aan het ontwikkelen.  Dus moeten we weer heel voorzichtig zijn. Dat het virus voorlopig nog niet weg is uit de wereld is meer dan duidelijk. Daarom moeten we ons nog meer voorbereiden op onze 1,5 meter economie, zoals premier Rutten het stelt. Dit heeft dus ook wel degelijk consequenties voor arbeidsomstandigheden van de medewerkers.

Als werkgever heb je te maken met je zorgplicht (zie ook onze blog hierover). De werkgever moet dus zorgen voor gezonde en veilige arbeidsomstandigheden, ook bij Corona.

Waar moeten we aan denken bij dit virus?

Het is en blijft lastig om een concreet plan te maken, onze kennis over het Corona virus neemt met de dag toe, maar hoe moet je wat interpreteren in je organisatie? De regelgeving en goede praktijken wijzigen dan ook bijna dagelijks.

Maar niets doen is geen optie, als het mag moet je als ondernemer klaar staan en aan de slag gaan. Daarom hebben we een mindmap gemaakt om als geheugensteuntje aandachtspunten te verzamelen in uw bedrijf en hier verbeterpunten voor te formuleren.

Arbo en de 1,5 meter economie van Corona

RIELINKHet is belangrijk om de medewerkers te betrekken bij het bedenken van maatregelen tegen de gevaren van Corona en het implementeren ervan.

Voorlichting over de risico’s en genomen maatregelen is hierbij belangrijk. Op onze website rielink.nl hebben we dan ook een aparte categorie over het coronavirus ingericht. Hierin zijn inmiddels meer dan 280 links opgenomen over andere informatie over de ziekte, protocollen, regelgeving per regio en grotere plaatsen, corona op het werk en preventieve maatregelen.

Wilt u workshop Corona preventie of een ronde maken samen met ons? Neem dan gerust contact op.