BHV oefeningen

Wilt u de BHV-organisatie van uw bedrijf eens goed testen? Wij kunnen hiervoor  BHV oefeningen op maat voor u organiseren.

Maatwerk BHV oefeningen

De BHV oefeningen worden geleidelijk opgebouwd. We starten met een tabledesk oefening om de bhv-ers vertrouwd te maken met de procedures en het handboek. Daarna worden de oefeningen uitgebreid met communicatie onderling en reddende handelingen bij specifieke scenario’s. Uiteindelijk worden ontruimingsoefeningen gehouden.

Na elke oefening is een evaluerend gesprek met alle betrokken en wordt een verslag gemaakt van de oefening.

bhv oefeningen met de brandweerWij zorgen ervoor dat uw BHV-ers en EHBO-ers onverwacht geconfronteerd worden met een  levensechte calamiteit afgestemd op uw situatie. Eventueel werken wij hierbij met lotusslachtoffers en indien gewenst met de brandweer.

Levensecht oefenen met uw scenario

Wat kunnen wij voor u regelen? We kunnen bijvoorbeeld een ontruiming nabootsen met echte rookontwikkeling. Ook kunnen wij een specifieke calamiteit oefenen, bijvoorbeeld een ongeval met gevaarlijke stoffen of een beknelling in een machine. Wij zetten de calamiteit voor u in scène, observeren uw BHV-ers en EHBO-ers en zorgen voor een grondig evaluatiemoment direct na afloop van de oefening. Tevens ontvangt u van ons een rapportage met aandachts- en verbeterpunten. Een bhv oefening is een serieuze bezigheid.

Heeft u een organisatie waarin realistisch oefenen moeilijk is? In dat geval kunnen wij voor u een tabletop oefening organiseren. Hierbij bootsen wij met behulp van een plattegrond een calamiteit na. Hiermee krijgen medewerkers inzicht in hoe ze moeten handelen bij een calamiteit.